Topic : Talk about Korean seaweed known as gim.

# Script

In Korean cuisine, gim is one of the most common side dishes, or banchan.

Gim is a type of edible seaweed.

It is also known as a health food.

It is chock-full of dietary minerals, especially iodine and iron.

Green laver is harvested from the ocean and dried to a crisp in a flat shape to make gim.

After it's completely dry, it is brushed with sesame oil or perilla oil, seasoned with salt, and lightly cooked.

It is most commonly eaten with rice.

Its salty and savory flavor goes very well with rice.

Sometimes, it's prepared without any seasoning and dipped in soy sauce.

Gim can also be thinly shredded.

It is sprinkeld on soups or other dishes.

Gim is also rolled with rice and various fillings to make gimbap.

Translation

한국 음식에서 김은 가장 흔한 반찬 중 하나이다.

김은 식용 가능한 해조류의 일종으로 건강에도 좋은 식품으로 알려져 있다.

식이성 미네랄, 특히 요오드와 철분 함유량이 높다.

바다에서 파래를 채취하여 판 모양으로 바싹 말려서 만들어진다.

김을 다 말린 후 참기름이나 들기름을 바르고 소금을 뿌린 후에 살짝 구워서, 밥 반찬으로 먹는 것이 일반적이다.

짭짤하고 고소한 맛이 밥과 매우 잘 어울린다.

아무것도 바르지 않고, 그냥 구워서 간장을 찍어 먹기도 한다.

김을 잘게 썰어 국이나 다른 요리 위에 뿌려 얹어 먹는 경우도 있다.

밥과 여러 가지 속을 김에 말아서 김밥을 만들기도 한다.

# Key Vocabulary & Expressions

- Korean cuisine 한식

- edible 식용의

- health food 건강식

- be chock-full of ~이 가득하다.

- dietary minerals 식이 미네랄

- green laver 파래

- dry to a cipsp 바싹 말리다/마르다.

- sesame oil 참기름

- perilla oil 들기름

- season with salt 소금 간을 하다.

- savory flavor 고소한 맛

- go well with 잘 어울리다.

- without any seasoning 양념 없이

- be thinly shredded 잘게 썰어지다.

- sprinkle on ~에 뿌리다.

- filling 속 재료

# Pattern Practice

1. dietary minerals
- Gim is filled with dietary minerals.
  김은 식이 미네랄 함량이 높다.
- I need to eat more foods with a lot of dietary minerals.
  나는 식이 미네랄이 풍부한 음식을 먹어야겠어.
- Without dietary minerals, you could become sick.
  식이 미네랄 없이는 건강이 악화될 수 있다.

2. dry to a crisp
- Green laver is dried to a crisp in a flat shape to make gim.
  파래를 납작한 모양으로 바싹 말려서 김을 만든다.
- The chilies had dried to a crisp in the sun.
  햇볕에 고추가 바싹 말라 있었다.
- If you don't eat it now, it will dry to a crisp.
  그거 지금 바로 먹지 않으면 바싹 말라 버릴거야.

3. savory flavor
- Gim has a salty and savory flavor.
  김은 맛이 짭조름하고 고소하다.
- Adding some salt enhances the savory flavor.
  소금을 조금 첨가하면 고소한 맛이 배가된다.
- This restaurant is famous for the savory flavor of the soup. 
  이 음식점은 고소한 국물 맛으로 유명하다.   

4. go well with
- Gim goes very well with rice.
  김은 밥과 매우 잘 어울린다.
- These shoes go well with that dress.
  저 드레스와는 이 신발이 잘 어울려.
- Kimchi goes well with pork belly.
  김치는 삼겹살과 잘 맞는다.

5. be thinly shredded
- Gim can also be thinly shredded.
  김은 잘게 썰어 먹을 수도 있다.
- Cabbage is thinly shredded to make the salad.
  양배추를 잘게 썰어 샐러드를 만든다.
- The radishes in the Kimchi were thinly shredded.
  김치에 들어간 무가 잘게 썰어져 있었다.

# Expression of the day

A : Would you like to try some gim? It's very delicious.

    김 먹어 볼래? 아주 맛있어.

B : No thanks, I don't like seafood very much.

    아니, 난 해산물 아주 싫어해.

A : You're such a picky eater!

    넌 편식이 너무 심해.

B : Sorry, But I like all the other dishes.

    미안, 하지만 다른 요리들은 다 좋아해.

입이트이는영어

BELATED ARTICLES

more