[입트영] Eating Out (17.11.07)
Topic : Talk about the restaurants at which Koreans eat out.
# Script
Eating out is a big part of our food culture.
In addition to being tasty, restaurants in Korea are not on the pricey side.
That's why people eat out quite often.
There are endless types of restaurants to choose from.
There is everything from traditional Korean restaurants to western-style restaurants.
These days, demand for Southeast Asian food has spiked.
The number of Thai and Vietnamese restaurants has increased noticeably.
It's common to see families eating together, or office workers eating at restaurants for lunch.
Also, there are many ritzy restaurants where people can celebrate special occasions.
# Translation
외식은 우리 식생활 문화에 큰 부분을 차지한다.
한국에 있는 음식점들은 맛도 있고 가격도 높은 편이 아니다.
그래서 사람들이 외식을 자주 한다.
음식점의 선택권도 폭이 넓다.
전통 한국음식점에서 서양 음식점까지 종류가 다양하다.
요즘에는 동남아 음식에 대한 수요가 급증하면서, 태국 음식이나 베트남 음식점들의 수도 많이 늘었다.
가족 간의 오붓한 식사나 직장인들이 동료들과 함께 식당에서 점심을 먹는 것은 흔히 볼 수 있는 광경이다.
특별한 날을 기념하기 좋은 고급 식당도 많은 편이다.
# Key Vocabulary & Expressions
- eat out 외식하다.
- a big part of ~의 큰 부분
- food culture 음식문화
- not on the pricey side 비싸지 않은 편인
- endless types of (something) to choose from 고를 수 있는 다양한 종류
- traditional Korean restaurant 전통 한식 음식점
- western-style restaurant 양식 음식점
- demand for ~에 대한 수요
- spike 급증하다.
- increase noticeably 눈에 띄게 늘다.
- it's common to see ~이 흔히 보이다.
- ritzy restaurant 고급 음식점
- celebrate a special occasion 특별한 일을 기념하다.
# Pattern Practice
# Expression of the day
A : Do you want to eat out tonight? I don't want to cook.
오늘 외식 하지 않을래? 음식하기 싫어.
B : Sure. Is there a restaurant you wanted to go to?
좋아. 가고 싶은 곳 있어?
A : Not really. I'm pretty hungry, so I could go anywhere.
딱히, 배 고파서 어디든 괜찮아.
B : Don't worry. We're spoiled for choice.
걱정 마. 선택할 수 있는 곳이 넘쳐나.
입이트이는영어
'English > 입이 트이는 영어' 카테고리의 다른 글
[입트영] Marathon (17.11.09) (0) | 2017.11.09 |
---|---|
[입트영] Vacation (17.11.08) (0) | 2017.11.08 |
[입트영] Water Pollution (17.11.06) (0) | 2017.11.06 |
[입트영] Scuba diving, Snorkeling (17.11.03) (0) | 2017.11.05 |
[입트영] Yoga (17.11.02) (0) | 2017.11.04 |